Platform Techniek Noordwest-Veluwe

Platform Techniek Noordwest-Veluwe is een samenwerkingsverband tussen onderwijs, ondernemers en overheid dat zich sinds 2001 inzet om jongeren te verleiden een technisch beroep te kiezen. Deze samenwerking zorgt voor dynamiek en laat mooie dingen ontstaan.

Ted Stravers is bestuurslid bij het Platform Techniek op het gebied van marketing en PR.

Historie

Platform Techniek Noordwest-Veluwe is een van de oudste initiatieven in Nederland dat techniek bij jongeren op de kaart wil zetten. Maar hoe is Platform Techniek eigenlijk ontstaan?

Tot 1999 werd onder de naam Kies Techniek hard gewerkt om de toen al duidelijke tendens aan te pakken en techniek aantrekkelijk te maken voor jongeren. Helaas hield dat initiatief op met bestaan, waardoor er vrijwel geen actie meer werd ondernomen om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Jongeren moesten weten dat van het oude imago van de metalektro industrie (lees vies en zwaar werk) niets meer klopte.

Daarom sloegen in 2001 drie bedrijven en twee scholen uit Harderwijk en het Technocentrum IJssel Vecht Veluwe de handen ineen en Platform Techniek was een feit. Al snel sloten 12 bedrijven in de regio en de VMBO’s uit Nijkerk en Elburg zich aan bij het platform.

Tot op de dag van vandaag is Platform Techniek zeer succesvol met activiteiten als de Kunstwedstrijd, de Technobox en Tour de Technique (waaronder Techniek in Beeld en de bedrijfsbezoeken). Anno 2013 komen er meer dan 1500 leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs bij zo’n 33 lidbedrijven op bezoek.

Meer over Platform Techniek Noordwest-Veluwe, klik hier.

logo platform techniek noordoost veluwe trenica ted stravers
Delen via Social Media